Deparazitare interna, tipuri de paraziti interni la animale

Deparazitare interna, tipuri de paraziti interni la animale

Cum se face deparazitarea interna la caini?

deparazitare internaDeparazitarea interna, precum si medicamentele folosite, se aleg doar la recomandarea doctorului veterinar. Fara un diagnostic clar, cainele sau pisica nu poate fi tratat prin solutii sau medicamente achizitionate din magazine de animale, la sfatul comerciantului. Doctorul veterinar stabileste si tipul de parazit intestinal cu care este infestat cainele, pentru a putea prescrie un medicament correct, special pentru acel tip de parazit. La caini, deparazitarea interna poate incepe de la 4 saptamani, daca acesta este infestat. Puii de caine trebuie sa fie deparazitati inainte sa inceapa vaccinarea, daca se observa o infestare inainte de varsta de vaccinare sau ceva schimbat in comportamentul acestuia. Infestarea cu paraziti intestinali se poate preveni prin deparazitarea regulata, respectand un program intocmit de medicul veterinar.

Cel mai important de retinut este ca trebuie sa tinem cont de momentul in care animalul poate fi deparazitat, iar cu ajutorul medicului veterinar, sttabiliti un plan de deparazitare/analize/vaccinuri si alte vizite medicale. Pentru orice intrebari legate de infestari, tratamente sau reactii adverse, doar medicul este in masura sa iti ofere suportul de care ai nevoie pentru a veni in sprijinul animalului tau de companie.

Tipurile de paraziti interni

Parazitii interni afecteaza animalul la nivel intestinal, iar tratamentul trebuie sa inceapa odata ce animalul primeste diagnosticul de la medicul veterinat. Exista mai multe tipuri de paraziti care ii pot pune in pericol viata animalului.

Viermi cu carlig

La caini, acestia se hranesc cu sange din intestinul subtire al cainelui. Acest parazit intestinal este periculos pentru ca poate ajunge la plamani si poate provoca pneumonie. Viermii cu carlig pot afecta si oamenii prin contactul fecalelor cainelui cu pielea, de cele mai multe ori se manifesta prin reactii cutanate.

Pentru mai multe detalii despre tiurile de paraziti interni, click AICI.