Metode de deparazitare externa la animalele de companie
Zgarda antiparazitara
Cel mai usor mod de a preveni parazitii. Cainele o poate purta mereu fara probleme sau efecte secundare. Trebuie sa acordam atentie asupra calitatii zgarzii antiparazitare, pentru ca aceasta sa fie rezistenta la uzura si sa contina o concentratie suficienta de substanta. Nu vom folosi zgarda antiparazitara destinata pisicilor la caini sau invers. Daca animalul nostru a fost deja infestat cu paraziti, zgarda nu va fi sufiecienta. In aceasta situatie este nevoie sa combini mai multe metode de tratament. Important de retinut este faptul ca animalul trebuie sa aiba cel putin 3 luni pentru a putea purta zgarda.
Pipeta antiparazitara
Pipeta iti ofera avantajul aplicarii direct pe pielea cainelui. Solutia se aplica direct pe piele, intre omoplati, pentru ca animalul sa nu aiba acces la zona in care se aplica tratamentul. Solutia se poate aplica la interval de 4 saptamani cu repetare.
Spray antiparazitar
Spray-urile se pot aplica si pe suprafata blanii cainelui foarte tanar, intrucat este mai complicat de aplicat anumite substante care impiedica aparitia parazitilor la cei mici. Exista spray-uri care actioneaza chiar in cateva ore de la aplicare.
Sampon antiparazitar
Nu sunt indeajuns de eficiente daca sunt folosite individual. Pentru eficienta este recomandat ca sampoanele antiparazitare sa fie combinate cu solutii administrate cu pipeta, zgarzi si alte solutii de deparazitare externa. Samponul antiparazitar se foloseseste mai mult pentru a calma pielea afectata de muscaturi si nu pentru a preveni o infestare.
Pudre antiparazitare
Pudra are avantajul de a putea fi administrata si cainilor foarte mici. Se aplica la radacina parului pentru a putea ajunge pana la piele.
Comprimate masticabile
Parzitii pot fi inlaturati prin tablete, metoda mai convenabila atat pentru caine, cat si pentru om intrucat este mai usor de administrat. Acestea isi fac efectul pe o durata de pana la 3 luni de zile.
Deparazitarea externa la puii de caine
Cainilor foarte tineri nu li se aplica aceleasi solutii ca si in cazul adultilor intrucat au nevoi diferite, de aceea si hrana este impartita pentru junior si adult. Deparazitarea externa se face doar cand situatia este urgenta si doar cu produse special destinate puilor de caine. Este recomandat sa apelezi la sfatul unui medic specialist in cazul in care ai un caine foarte mic infestat cu paraziti. De cele mai multe ori prevenirea este mai importanta decat tratarea si, mai ales in sezonul cald. Nu trebuie sa asteptam ca acesta sa fie infestat, ci va trebui sa ii administram diverse metode pentru prevenire.